La tele sota Franco. L'aventura de Miramar: els primers anys de TVE-Miramar, Ramon Solanes - Sant Jordi 2010

La tele sota Franco. L’aventura de Miramar: els primers anys de TVE-Miramar, Ramon Solanes – Sant Jordi 2010

En la diada de Sant Jordi de 2010 el Sr. Ramon Solanes, periodista, i escriptor, va estar convidat pel grup REGICOR a presentar el seu llibre La tele sota Franco. L’aventura de Miramar (Ed. ARA LLIBRES, 2009). L’autor va fer una dedicatòria en un exemplar del seu llibre a cadascun dels membres del grup.

Ramon Solanes i Pinyol (Barcelona, 1926) és periodista, amb una llarga experiència tant a la premsa escrita com a la televisió. Va ser professor a l’Escuela Oficial de Periodismo de Barcelona i també a l’Escola de Periodisme de l’Església. El 1958 va ser un dels pioners a posar en marxa el Centre de Producció de TVE a Miramar, on va ser successivament Cap de Realització, Cap de Programes i Director de la Primera i Segona Cadena. També va dirigir i realitzar programes dramàtics i de suspens com Los últimos cinco minutos, Sospecha i una adaptació de Romeu i Julieta. A finals de 1970 va demanar l’excedència de TVE per dedicar-se a la premsa escrita, primer com a director de Diario Femenino i DF, fins a convertir-lo en Mundo Diario del 1971 al 1978.

Ha estat assessor de premsa de diverses entitats i empreses, així com membre fundador i de l’equip directiu de l’agència de premsa ACI.