Petita història de Sant Jordi, Pilarín Bayés

Petita història de Sant Jordi, Pilarín Bayés

Neix a Vic el 1941, en ple franquisme. Estudia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i allí la descobreix la pedagoga Marta Mata, que la introdueix en el món professional.

L’any 1964 publica el seu primer conte per a nens, a l’Editorial la Galera, El meu pardal i comença a col·laborar amb la revista Cavall Fort. Des de l’inici fins ara la Pilarín ha publicat més de 920 llibres, alguns traduïts a vuit idiomes. Ha col·laborat en innombrables publicacions, exposicions d’obra original, i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats. Ens ve a presentar al REGICOR la seva Petita història de Sant Jordi (Ed. Mediterrània, 2012).

És una artista compromesa amb el seu país, Catalunya, i es reflecteix clarament en el gruix de la seva extensa obra. Tanmateix, la seva gran qualitat artística i humana li ha permès il·lustrar qualsevol escenari, indret o personatge de tot el món i de totes les èpoques.

L’any 1991 la Generalitat de Catalunya li va donar la Creu de Sant Jordi i, l’abril del 2011, Vic li va concedir la Medalla d’Or de la ciutat. Per aquest motiu es va fer una gran exposició antològica Benvinguts al circ de la Pilarin que viatjarà per diferents ciutats.

L’any 2012 es va fer el llançament de la seva nova pàgina web www.pilarin.cat. A l’abril s’inaugurà l’exposició Pilarin 50 anys dibuixant per a tots al Palau Robert de Barcelona i al setembre, l’exposició Pilarin i Barcelona a la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

Actualment està treballant en diversos projectes editorials i encàrrecs. Continua en actiu dia rere dia, amb una extensa i trepidant producció artística. També està a punt de llançar una línia de marxandatge infantil.